PRP ve Mezoterapi | Ento KBB

PRP

PRP

Saç dökülmesi yeni başlamış ya da son zamanlarda hızlanmış kişilerde mevcut saç köklerini korumak ve güçlendirmek için yapılan tedavi yöntemidir.Platelet Rich Plasma kelimelerinin kısaltılması olan PRP hastanın kanından elde edilir. Plateletten zengin plazma sıvısı, trombosit kaynaklı otolog proteinler ile karıştırılarak saçların seyrekleştiği bölgeye uygulanır. Özellikle ani seyreden dökülmelerde saç dökülmelerini durdurarak sebebi ne olursa olsun teşhis için zaman kazandıran en mükemmel yöntemlerden biridir. PRP tedavsi hücre yenilemesinde çok önemlidir, çünkü vücut sistemindeki hasar ve bozulmaları onarır. Kök hücreler ağırlıklı olarak vücutta kemik iliği içerisinde bulunur, ancak vücut fonksiyonlarını yenilemek için sistemden organlara ve deriye doğru hareket eder. Kök hücreler hasarlı ve ölü hücrelerin yenilenmesinde esas savunma kaynağıdır.

 

Kanınız özel bir tüpe içerisine alınır. İçerisinde kan olan tüpler, santrifüj adlı makineden geçirilerek ölü hücrelerden ayrıştırılır. Artık verimli büyüme faktörlerini içeren PRP saç derinize uygulanmaya hazır hale gelmiştir. Bu ayrıştırmanın temel sebebi PRP’nin saç kaybındaki tedavi etkisini arttırmaktır.

 

Plateletler trombosit kaynaklı otolog proteinler ile karıştırılarak saçın başladığı noktadan itibaren, mikro iğneler yardımıyla saç derisine enjekte edilir.

Telefon Hattı