Liposuction Ameliyatı | Ento KBB

İzmir Liposuction Ameliyatı

Liposuction Ameliyatı

Liposuction; vücudun karın, uyluk, kalça ve yüz gibi belli bölgelerinde, Diyet ve diğer zayıflama yöntemlerine yanıt vermeyen dirençli yağ dokularının alınması ve vücut hatlarının daha iyi şekillendirilmesi için yapılan cerrahi bir yöntemdir. Beslenme alışkanlıkları ve yaşam biçimi insanların kilo alıp vermelerinde en önemli faktörlerdir.

 

Fazla kilolardan kurtulmak için uygun diyet ve egzersiz ve düzenli bir yaşam tarzı şarttır. Ancak, bu şartları yerine getiren kişilerde bile, kaybolmayan inatçı yağ birikimleri olabilir. Karın, bel, kalça, uyluk dış ve iç tarafı, diz gibi vücudun belli bölgeleri diyet ve egzersize dirençli yağ birikim bölgeleridir . Bu bölgelerdeki fazla yağlanma diyet ve egzersizle bir ölçüde giderilir, daha fazla egzersiz ve diyet bu bölgelerde incelme yerine vücudun genel metabolizmasının bozulması ile sonuçlanır.

 

Liposuction operasyonu düşünen kişilerin öncelikle hamile yada emzirme döneminde olmamaları gerekir. Herhangi bir sağlık problemi olmayan herkes liposuction uygulamasından faydalanabilir. Yaş ilerledikçe cildin elastikiyetinin kaybolduğu ve yaşlı ciltlerin genç ciltler kadar etkili sonuçlar almak için cilt germe gibi ek operasyonlara ihtiyaç olabileceğini unutmamak gerekir.

 

Liposuction şeker hastalığı, ciddi kalp yada akciğer sorunu ve dolaşım problemi olan bireylerde, yada işlem uygulanacak bölgede yakın bir geçmişte ameliyat yapılan bireyler için riskli olabilir. Bu gibi durumlarda cerrahınızı tıbbi geçmişiniz hakkında bilgilendirmeniz genel sağlığınız açısından çok önemlidir.

 

Nasıl Uygulanır?

Klasik liposuction yönteminde inceltme işlemi yapılacak bölgede 1-2 mm’lik küçük kesiler açılarak çeşitli yöntemlerle dirençli yağlar eritilir. Parçalanan ve eriyen yağlar ince kanüller ya da enjektör aracılığıyla vakumlama yöntemi ile alınır.

 

Ameliyat, hastane koşullarında ameliyathanede ve anestezi uzmanının gözetiminde yapılır. Lokal anestezi ve sedasyon (damar yolu ile uyutma) kombinasyonu tercih edilir. Çok sınırlı küçük alanlarda sadece lokal anestezi uygulanabilir. Ameliyat vakum uygulanacak bölgelerin durumuna göre 1-5 saat arasında sürer. Kanül giriş delikleri genellikle dikilmez veya 1-2 dikiş konur. Bazen kanül delikleri kullanılarak alanlara özel ince borular (diren) konur, bu içeride biriken serumu boşaltmaya yarar. Ameliyatın genişliğine bağlı olarak aynı gün veya 24 saat sonra hastaneden çıkmak mümkündür.

 

Ameliyat sonrası genellikle rahat geçer. Ağrı oldukça azdır ve ilaçlarla giderilebilir. Ameliyat sonunda vakum uygulanmış alanlara özel bandaj uygulanır ve hastaya özel korse giydirilir. Ameliyat sonrası hastaya pansuman yapılır. Hasta korse giymeye 5-6 hafta devam eder. Vakum uygulanmış alanlarda morumsu renk değişiklikleri olabilir. Şişlik, karıncalanma ve yanma hissi olabilir. Bunlar 3 hafta içinde kendiliğinden kaybolur. Ameliyat yara izleri de 2-6 ay içinde belli belirsiz hale gelir.

Telefon Hattı