Uyku Apnesi ve Horlama Tedavisi | Ento KBB

İzmir Uyku Apnesi ve Horlama Tedavisi

Uyku Apnesi Tedavisi

HORLAMA NEDİR?

Horlama özellikle kilo problemi olan erişkinlerde, dil, yumuşak damak ve küçük dilin gerginliklerini kaybederek soluk yolunu daraltması sonucunda uyku sırasında meydana gelen gürültülü sestir. Kimi zaman komik gibi görünse de ciddi hastalıkların habercisi olabilir.

 

Kişinin kontrolünde olmayan horlama toplumun % 45 inde görülmektedir. Kişi horlama nedeniyle uyku sırasında solunum sıkıntısı yaşar. Yeteri kadar dinlenemeyen kişi gündüzü uykulu, verimsiz ve yorgun geçirir.

Bu sorunlar için uzman bir KBB doktoru tarafından horlama tedavisi uygulanmalıdır.

 

UYKU APNESİ NEDİR?
Gerginliklerini kaybeden dokuların tamamen yığılarak nefes yolunu tıkamasına uyku apnesi denir.

 

Gün boyu aşırı uykululuk hali, uyku sırasında horlama ve solunum durması gibi belirtiler gösteren uyku apnesi tedavi edilmediğinde felç, kalp krizi, uykuda ani ölüm, yüksek tansiyon, kalp ritm bozukluğu gibi hastalıklara sebep olmaktadır.

 

TEDAVİ YÖNTEMLERİ
Uyku apnesi bulgularına sahip olan kişiler mutlaka uyku laboratuvarında bir gece geçirerek, uyku testi yaptırmalıdır. Uyku testi sırasında gece boyunca uyku sırasında vücut fonksiyonlarınız uzman uyku teknisyenleri tarafından değerlendirilir. Standart olarak uyku dönemlerinin belirlenmesi için elektroensefalogram (EEG), elektrookülogram (EOG), elektromiyogram (EMG) kayıtları, buruna takılan minik cihazlarla solunan havanın, göğüs ve karna takılan kemerlerle uykuda solunum hareketlerinin, parmağa takılan mandal algılayıcılarla oksijen düzeyinin ve kalp ritminin kayıtları alınır. Gece boyunca kaydedilen uyku tetkikleri ertesi gün uzman KBB hekimleri tarafından değerlendirilir.

 

Merkezimizde bulunan uyku laboratuvarımızda uyku testi yaptırabilir, horlama ve uyku apnesi konusunda uzman hekimlerimize danışabilirsiniz.

 

BU BELİRTİLERDEN EN AZ ÜÇÜNE “EVET” DİYORSANIZ UYKU APNESİ HASTASI OLABİLİRSİNİZ?

  • Horluyor musunuz?
  • Yeteri kadar uyumanıza rağmen sabah yorgun mu kalkıyorsunuz?
  • Gün içinde uyukluyor musunuz?
  • Konsantrasyon güçlüğü çekiyor musunuz?
  • Eskiden olmayan unutkanlıklar yaşıyor musunuz?
  • Araç kullanırken uyukladığınız oluyor mu?
Telefon Hattı